Lifestyle

Fantom
Fantom
u Lifestyle

Sezonski posao u Austriji ili Njemačkoj

Zanima me postojil li netko ovdje tko radi u Austriji ili Njemačkoj sezonski ili stalni posao, i da živi tamo. Ili možda poznajete nekog drugog tko radi slično? Možete li mi dati neke informacije i upute? Bilokakva informacija je korisna. Više ciljam na Austriju, pošto mi se čini ekonomski stabilnija trenutno.

Posjedujem znanje njemačkog na B2 razini i prošle godine sam za zimsku sezonu trebao raditi u Austriji kao recepcioner u hotelu, no s obzirom na neke nesretne okolnosti, nisam mogao otići raditi. Stupio sam u kontakt s agencijom te pričao sa šefom hotela i prošao razgovor.

Engleski jezik mi je tečan, a njemački na dovoljnoj razini da radim bez problema. Namjeravam se pokrenuti ove godine i napraviti iskorak u životu, jer trenutno gdje jesam (najiskrenije), nema nikakvih mogućnosti. Jedino što me koči je manjak samopouzdanja i nesigurnost, što je normalno, no koliko sam čuo, svi su imali problem s time dok nisu otišli te se pronašli.

Koje gradove biste još osim Beča preporučili? Jedna cura mi je pričala da je Beč prevelik i kompliciran, i da se organiziram za malo manje gradove potpupt Linza i Graza.

Zahvaljujem na svim korisnim informacijama i eventualnim kontaktima! :)

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.