Događanja

5.25andlive
5.25andlive
u Događanja

Lošinj | Projekcija filmova + Stručna panel diskusija + Predstavljanje brošure

4.10.2024.
  Muzej Apoksiomena, Riva lošinjskih kapetana 13, 51550 Mali Lošinj

[ PROCES PUTUJE NA LOŠINJ 🛳 ]

✨ Pridružite nam se 𝟰. 𝗹𝗶𝘀𝘁𝗼𝗽𝗮𝗱𝗮 𝘂 𝟭𝟳 𝘀𝗮𝘁𝗶 𝘂 𝗠𝘂𝘇𝗲𝗷𝘂 𝗔𝗽𝗼𝗸𝘀𝗶𝗼𝗺𝗲𝗻𝗮 gdje ćemo kroz nekoliko aktivnosti u sklopu projekta “Zavičajna nastava nenasilja” progovarati o problematici nasilja i diskriminacije, s posebnim naglaskom na LGBTIQ+ zajednicu!

U vrijeme kad su solidarnost, prihvaćanje i empatija ključni, želimo poticati stvaranje sigurnog prostora za otvoreni dijalog, edukaciju i podršku svim marginaliziranim skupinama, posebice u manjim sredinama gdje je navedena tematika, na žalost, još uvijek nevidljiva. Saznajte više o izazovima s kojima se suočavaju LGBTIQ+ osobe, naučite kako postati saveznik u borbi protiv nasilja i diskriminacije, upoznajte aktiviste koji promiču ljudska prava te sudjelujte u razgovoru o izgradnji inkluzivnog društva!

📌 P͟r͟o͟g͟r͟a͟m͟

x 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗱𝘃𝗮 𝗸𝗿𝗮𝘁𝗸𝗼𝗺𝗲𝘁𝗿𝗮ž𝗻𝗮 𝗲𝗸𝘀𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗻𝗮 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗮 snimljena na projektnoj radionici;
x 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗻𝗼𝗴 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗮 “Ja bi’ da to imam doma” (2020., 37’49”);
x 𝗦𝘁𝗿𝘂č𝗻𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗲𝗹 𝗱𝗶𝘀𝗸𝘂𝘀𝗶𝗷𝗮 na kojoj sudjeluju psihologinje Elena Busanić i Marina Milković te scenaristica filma “Ja bi’ da to imam doma” Emina Hermann koje će podijelit činjenice i svoja iskustva o nasilju i diskriminaciji u društvu i među mladima, s posebnim naglaskom na LGBTIQ+ zajednicu koju će moderirati Andrea Vidović;
x 𝗣𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗲𝗱𝘂𝗸𝗮𝘁𝗶𝘃𝗻𝗼 - 𝘀𝗮𝘃𝗷𝗲𝘁𝗼𝗱𝗮𝘃𝗻𝗲 𝗯𝗿𝗼š𝘂𝗿𝗲 “Znanjem do nenasilja” koja promiče stvaranje uključivog društva i suzbijanje nasilja i/ili diskriminacije prema pripadnicima LGBTIQ+ zajednice

Program je besplatan te je namijenjen svima, a posebno mladima i LGBTIQ+ osobama. 𝗩𝗮š𝗮 𝗽𝗼𝗱𝗿š𝗸𝗮 𝗶 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘂𝘁𝗻𝗼𝘀𝘁 𝗺𝗼𝗴𝘂 𝗻𝗮𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗿𝗮𝘇𝗹𝗶𝗸𝘂. Zajedno gradimo društvo bez nasilja, punog razumijevanja, uključivosti i međusobnog poštovanja! 👥

Projektom “Zavičajna nastava nenasilja” ističe se problem nasilja i diskriminacije s kojim se LGBTIQ+ zajednica još uvijek suočava te se planiranim radionicama želi stvoriti aktivna i socijalno osjetljiva zajednica, poticana na promišljanje o problematici koja se u manjim sredinama često pomete pod tepih. ❗

Dizajn: Ena Jurov

facebook.com/...ava-nenasilja-pr/411832958312341/