Njemačka i trajna odjava prebivalista iz RH
Pozdrav svima! Kao sto vidite naslov ovog foruma... htio bi se malo informirati prije nego sto ucinim. Naime, ja sam vec 8 godina u Njemackoj sa obitelji i dobro mi je, nemam namjeru se vracati u svoju Slavoniju. Sad koliko boravim u Njemackoj, moram svake 3 godine u konzulatu u Njemackoj produzivat privremeni odlazak iz HR sa razlogom da radim itd... eh sad... na mojoj osobnoj naravno stoji adresa iz HR a kad bi odjavio prebivaliste iz HR, bi mi stajala Njemacka adresa i onda samo moram osobnu produzivat, ne gubim onda koliko sam cuo hrvatsko drzavljanstvo. Sada planiram napraviti putovnicu jer odjavom iz HR mi se ponistava osobna pa kad budem dolazio za ljeto u HR imam putovnicu (jedan vazeci dokument). Tata mi je rekao da se prvo raspitam prije nego to sve napravim da ne bi poslije bilo komplikacija. Da li je neko to vec napravio to sve ko je u inozemstvu? Jeli ima kakvih komplikacija itd? Volio bi cuti od vas sta mislite. Ja eto zadovoljan sam u Njemackoj i nemam plan se vratiti u svoj rodni kraj.