Black Mirror
Mislim da ovaj dragulj engleske televizije (koja ima više nego nekoliko dragulja) zaslužuje svoj thread. Uglavnom nisam naišao na nikog tko je gledao i kome barem donekle nije bila preodlična. Preodlična, kažem, jer stvarno to i je. Ljudima su koncepti genijalni, ali ja bi volio pohvaliti režijski pristup i glumačke izvedbe pojedinih glumaca. It all just kinda comes together to form good TV.
Sviđaju li vam se ideje koje serija obrađuje?
Kako vam paše taj tzv. antologijski format mini-serije?
Bojimo li se da će Netflix, sa svojih naručenih dvanaest novih epizoda razvodniti genijalnost serijala?
Koji nastavci su vas se posebice dojmili, a koji su vam bili "bleh"?
Iskreno, ako moram birati, mene se posebice dojmio treći nastavak druge sezone, "The entire history of you"; koncept je odličan kao i pristup problematiziranju ideje.
Teže bi mi bilo izabrati jedan koji mi ne paše; imajući to u vidu, nisam previše oduševljen drugim nastavkom druge sezone, "White Bear" - kako se režijski išlo na faktor iznenađenja, sam nastavak nije iskorišten da bi se gledatelja približilo jednoj etički iznimno upitnoj ideji, već je "opravdanje" srokano u odjavnu špicu.
Što mislimo o Christmas special-u?
I, na kraju, sviđa li vam se serijal uopće? Hejteri, nemojte se skrivati :
...generalno, ajmo malo podići awareness o seriji koja je créme de la créme* televizijskog programa. Englezi znaju šta rade na TVu, znali su to uvijek i uvijek se to pokazalo